Brutna trollstavar

2023

Mats Dahlborn (1940 – 2023)

Mats Dahlborn har lämnat oss. Han var inte bara medlem i SMC under många år, utan också en uppskattad del av vår gemenskap i Magiska Bröderna, där han blev medlem 2011. I SMC var han en trogen medlem sedan 1975 och fungerade som sekreterare i början av 1980-talet.

Mats var en aktiv och omtyckt medlem som regelbundet kom på våra möten i Magiska Bröderna. Han besökte även FISM vid flera tillfällen och hade en central roll vid FISM i Stockholm, där han och jag ansvarade för öppningen av kongressen. Vid FISM i Beijing 2009 var han och jag åskådare, och där hade vi flera diskussioner om den traditionella kinesiska läkekonsten. Mats uttryckte stark kritik baserad på sin erfarenhet som överläkare och docent i röntgen på Danderyds sjukhus.

Mats var inte bara en trollkarl som ägnade sig åt trolleri som en hobby, utan han utmärkte sig också som en skicklig analytiker som kunde särskilja mellan bra och dåligt trolleri. Utöver trolleri var segling en av hans stora passioner, och han älskade även en god champagne.

Din härliga och underfundiga humor kommer att vara saknad, Mats.Bertil Sjöberg (1 953 – 2023)

Bertil Sjöberg, eller Berra som vi alla kallade honom, lämnade oss med ett varmt minne av en person vars närvaro var full av liv, engagemang och glädje. Berra blev medlem i Magiska Bröderna år 1990. Han var då med på våra möten, men andra engagemang gjorde att han inte kunde delta senare. Däremot slutade han inte att trolla. Han läste alltid noggrant vår medlemstidning och testade de nya tricken. "Jag kommer nog på nästa möte" sa han alltid optimistiskt. Berra var barnens favorit, en riktig trollkarl som förvillade och roade. Hans lekfullhet, glädje och underfundiga spjuvertricks gjorde honom älskad, särskilt bland de små. Vi minnas dig med ett leende på läpparna och ett varmt hjärta.